Veelgestelde vragen

We ontvangen veel vragen.

De meest gestelde vragen proberen we hier te beantwoorden.

KAARTEN UIT 2020 BLIJVEN GELDIG
Heb jij kaarten voor 2020 gekocht? Deze kaarten blijven geldig voor Into The Grave 2022. 

Je moet volgens de wet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te mogen drinken. Dat betekent: iedereen tot 25 jaar moet bewijzen dat hij of zij alcohol mag halen. Dat hoeft niet iedere keer, maar slechts één keer bij de infobalie. Daar laat je je ID zien en dan krijg je een bandje. Geen bandje = geen bier. Voorkom discussies aan de bar en haal zo’n bandje als je nog geen 25 bent!

Overduidelijk natuurlijk, maar toch zelfs:

• geen eten / drinken (tenzij speciaal dieet / medicatie na toestemming),
• geen wapens, scherpe voorwerpen,
• kinderen t / m 14 jaar alleen onder begeleiding (gehoorbescherming!),
• geen huisdieren,
• geen medicijnen.
• Geen professionele foto / film / geluidsapparatuur zonder toestemming.
• Niets verkopen zonder toestemming van ons.
• Niet klimmen in zaken,
• niet vechten,
• niet stelen,

Kortom: wees geen hufter. Ben je dat wel, dan wordt je zonder pardon van het terrein gezet en krijg je een rekening voor eventuele schade. Ook flyeren is verboden.

Heb je iets gevonden? Breng het naar het info-punt. Ben je iets kwijt? Informeer daar of er iets gevonden is. Alles wat na het festival gevonden is, komt bij de organisatie terecht. Stuur dan eventueel een mailtje.

Het adres is:Oldehoofsterkerkhof, 8911 DE Leeuwarden.
Parkeren: Rengerslaan.

Op dit moment hebben we geen informatie over een mogelijke pendelbus.

Een bezoek aan het toilet kost niks. Wildplassers worden zonder pardon van het festivalterrein verwijderd en krijgen een rekening voor schoonmaakkosten.

Een mindervalide toilet is aanwezig!
We hebben geen koelfaciliteiten voor medicatie. Kolven kan in overleg maar we hebben geen specifieke ruimte beschikbaar.

We houden niet van wegwerpplastic. Je gebruikt het maar één keer en het zorgt voor heel veel rotzooi. Zooi waar we niets meer mee kunnen en wat uiteindelijk in het milieu belandt. Om die reden hebben we al een paar jaar hardcups in gebruik. Dit kost iets meer maar het is veel duurzamer.

Hoe werkt dit op Into The Grave? Bij je eerste drankje betaal je één euro extra voor de beker die je gebruikt. Deze beker gooi je vervolgens niet op de grond maar houd je bij je. Op het moment dat je een nieuw drankje gaat halen lever je de beker in en krijg je een nieuwe gevulde beker terug. Vrij simpel systeem toch?

Verplicht: met het kopen van een kaartje en het betreden van het terrein stem je in met de huisregels, het algemene beleid van Loud Noise en ook het privacybeleid.

Bezoeken van het festival is op eigen risico. Aanwijzingen van het personeel en security dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Bij niet naleven loop je kans van het terrein verwijderd te worden. Let op je buren. Denk om je oren. Heb lol!

Lees de volledige algemene voorwaarden hier

JA, er is dit jaar weer een festivalcamping! Niet op 'de Bult', zoals de vorige keren, maar dit jaar is de festivalcamping op citycamping De Wetterpolle. Dit is wel een stukje verder lopen of fietsen dan je gewend was, en daarom is er een pendeldienst van en naar de camping en het festivalterrein.
De tickets werken als volgt:
Een camping ticket kost je €15 per persoon. Het maakt niet uit of je maar 1 nacht slaapt of dat je er alledrie de nachten bent. De camping is geopend van vrijdag 12 uur tot maandag 12 uur.
Parkeren kan natuurlijk niet naast je tent, je kunt bij het terrein uitladen en dan verderop parkeren.
Kom je met een camper/caravan? Dit kan natuurlijk, maar dan komt er een camper/caravan ticket bovenop je camping ticket.
Dit kost je €25. Één camping/caravan ticket is goed voor iedereen in jouw voertuig. Dit natuurlijk alleen als iedereen wel een campingticket per persoon heeft (dus een caravan met 4 personen heeft 1 camperticket en 4 campingtickets nodig).

De camping is dit jaar op een andere plek dan de afgelopen jaren. Het adres wat in de navigatie gezet kan worden is Leeuwarden, Coronaweg 1.

Kom je met openbaar vervoer? Dan zijn de dichstbijzijnde bushaltes de Holwortel, de Jupiterweg en de Zwanebloem. Check www.9292.nl

Wil je meer info over de camping, volg dan de onderstaande link www.citycampingleeuwarden.nl. Eventuele vragen kun je ook daar stellen. Vlak voor het festival krijg je nog een mailing met praktische info over openingstijden, halteplaats van de pendeldienst en het ontbijtmenu van de camping.

Tickets zijn (alleen) te vinden via onze website: https://www.intothegrave.nl/tickets

Muntjes worden kaarten. Je betaald met eten en drinken met een betaalpas die je ter plekke gratis krijgt. Die pas kun je met je telefoon opladen of bij speciale kassa’s op het terrein. Denk eraan dat eten/drinken op het terrein alleen te betalen is met de pas, dit kan niet met geld. Op de metalmarkt en bij de festival merchandise kun je wél met cash en gewone pin betalen. Dit kan niet met de betaalpas. Mocht je na afloop nog een saldo hebben op je betaalpas, dan kun je dit online op jouw bankrekening terug laten storten (hiervoor worden administratiekosten in rekening gebracht).

Je wilt ons festival bezoeken als lid van de pers? Dat is mogelijk! Stuur graag je verzoek naar Glenn Peeters (Glenn@loudnoise.nl). Hij zal checken of er plek beschikbaar is. Wij krijgen veel verzoeken en zullen daarom niet alle verzoeken kunnen goedkeuren.

Als je een meet & greet, een handtekening of zelfs wilt trouwen op het podium vragen wij je om contact te zoeken met de band of hun management. Wij kunnen je hier helaas niet verder mee helpen.

Heb je nog andere vragen? Stuur ons een e-mail via het contactformulier.